Kassesystem: En full guide til restauranter og barer

Et kassesystem eller POS-system er kritisk for å drifte en restaurant eller bar. Her får svaret på 6 vanlige spørsmål rundt kassesystem.

Table of contents
Contributors
Favrit Team

Om denne guiden

Et kassesystem eller POS-system er kritisk for å drifte en restaurant eller bar. Fra øyeblikket gjesten kommer og til de skal dra igjen så finnes det uendelig med muligheter for å gi de en god gjesteopplevelse og maksimere omsetningen. Servitørene må være klare, maten må være god og alt må fungere perfekt sammen.

Et effektivt, lønnsomt og stabilt kassesystem kan automatisere mange av de enkle rutineoppgavene slik at du får tid til å fokusere mer på gjestene og servicen. Men hva er et kassesystem og hvordan fungerer det? Hvordan vet du at du velger det riktige kassesystemet? Les videre så får du en full oversikt over de ulike spørsmålene som ofte kommer opp ved valg av et kassesystem for restauranter og barer.

6 vanlige spørsmål rundt er kassesystem

1. Hva er et kassesystem

Et kassesystem er selve systemet med software og hardware som restauranter og barer bruker for å håndtere bestillinger og transaksjoner. Et kassesystem går ofte også under navnet POS-system som er en forkortelse for Point of Sale System.

2. Hva slags opplæring trenger man for å håndtere et kassesystem?

Akkurat hvordan man bruker kassesystemet vil variere ut ifra hvilken leverandør du velger. Moderne aktører har ofte et brukergrensesnitt som ligner på vanlige apper og verktøy man bruker i hverdagen og vil ikke kreve like mye opplæring, mens eldre kassesystemer ofte har et unikt utseende og krever mer opplæring.

3. Hva er viktig funksjonalitet for restauranter og barer?

Det viktigste for restauranter og barer er å ha et system som gjør arbeidsdagen enklere. Du må først å fremst kunne håndtere de fleste bestillingsmetoder; over disk, via servitøren eller via gjestens mobiltelefon. Deretter er det viktig at du kan håndtere ordrene på en god måte; legge til kommentarer til kjøkkenet, enkelt se hva som er bestilt når, endre ordre, sende beskjed om når kjøkkenet skal lage forrett hovedrett og dessert osv. Når alt dette er gjort er det viktig at man kan betale med kontanter, kort eller mobil. Til slutt er det en stor fordel at kassesystemet gir deg rapportene du ønsker og har en direkte integrasjon til regnskapssystemet ditt.

4. Hva er forskjellen på et moderne og et tradisjonelt kassesystem

Den største forskjellen på et moderne kassesystem og et tradisjonelt er at det kan kjøre på alle mulige flater. Du trenger ikke lenger investere masse penger i spesiellaget utstyr, du kan simpelthen bruke mobiler, tablets eller datamaskin. Dette gjør også at du kan falle tilbake på å bruke 4G nettet hvis du mister internett en periode. I tillegg vil ofte et moderne kassesystem ha mye enklere opplæring for de ansatte fordi det er mer brukervennlig.

5. Hvordan gjør du research på hvilke system du bør velge?

Se på ulike leverandører og hva de kan tilby. Pass på at de fokuserer på bransjen du holder på i for å være sikker på at de forstår deg og dine behov. Noen systemer fokuserer på events eller retail, mens andre er spesialister på restaurant og bar. De fleste aktører finner du enkelt informasjon om online.

6. Hvem bør velge kassesystemet til Favrit?

Favrit er spesialister innen restaurant og bar og har derfor ekstra god oversikt over hvilke utfordringer man trenger hjelp med i serveringsbransjen. Favrit er av den moderne typen kassesystem og vil derfor passe deg som vil ha enkel tilgang overalt og ha muligheten til å kjøre systemet på hvilket som helst utstyr. Lyst til å vite mer? Fyll inn skjema under, så gir vi deg gjerne en demo av kassesystemet vårt.