5 enkle tips for å markedsføre julebordet ditt

Hva slags kampanjer fungerer inn mot julebordsesongen? Her er 5 enkle tips og triks som hjelper deg i høysesongen.

Table of contents
Contributors
Favrit Team
Snart er det julebord og det er viktig at dere maksimerer omsetningen i denne sesongen! Derfor har vi utfordret marketing teamet i Favrit til å dele sin kunnskap om hva slags kampanjer som fungerer inn mot julebordsesongen. Resultatet er en ganske overkommelig liste med 5 enkle tips og triks som dere kan starte med allerede i dag.

1. Epost til alle kunder

Vi starter med det mest klassiske og noe vi vet fungerer. Sett opp en epost til alle mailene dere har tilgang mulighet til og send de en påminnelse om å booke årets julebord. Her er noen veldig konkrete tips til innhold.

Emnefelt

Research viser at optimal lengde på en tittel er max 9 ord. Dersom du ønsker å bruke emojis så er den vitenskapelige mengden max 1 stk. Hold emnefeltet konsist og trigg nysgjerrigheten til å åpne eposten.
Eksempler: Vi avslører årets julebord-meny, Julebord søker vennegjeng, Julebordsesongen er snart fullbooket - siste mulighet nå, Er du team pinnekjøtt eller team ribbe?

Innhold

Husk hva du vil oppnå med brevet og bygg historien rundt dette. Her gjelder det å finne balansen mellom hvor mye informasjon man trenger for å booke bord og hvor mye man trenger for at det ikke skal bli for mye informasjon.

Eksempel: Selvom det fortsatt er lenge til julebordsesongen så er planleggingen i gang for fullt her hos oss. Det er allerede ganske stor etterspørsel etter bord så vi tenkte å passe på at alle dere tidligere kundene våre får mulighet til å booke bord før det er for sent.

Husk tydelig avslutning

Gjør det enklest mulig å booke bord. Enten ved at de kan svare direkte på eposten din eller ved å legge ved en link til booking-siden deres. Ha en tydelig avslutning som oppsummeres i hvor de booker bord.

2. Gjør det enkelt for bedrifter å booke julebord

Lag et eget toolkit for "julebord med jobben" som fremhever hvor enkelt det er å velge dere som julebord-destinasjon. Dere kan sende det ut til bedrifter, legge det på nettsidene deres eller promotere det i sosiale medier (se punkt 4).Viktige ting å trekke frem er; plass til store grupper, faktura-mulighet, god service og god mat, god atmosfære osv.

3. Giveaway på Instagram og Facebook

En klassisk oppskrift som funker. Når man oppretter en giveaway på Instagram eller Facebook så vil det svært ofte få ekstremt god rekkevidde fordi folk engasjerer seg i kommentarfeltet. Dere vil derfor få mer oppmerksomhet rundt restauranten deres.

Slik gjør du det

En klassisk oppskrift som funker. Når man oppretter en giveaway på Instagram eller Facebook så vil det svært ofte få ekstremt god rekkevidde fordi folk engasjerer seg i kommentarfeltet. Dere vil derfor få mer oppmerksomhet rundt restauranten deres.

 1. Finn ut hva du vil lodde ut, for eksempel et julebord for 4 eksklusiv drikke.
 2. Last opp et passende bilde av julebordstemning eller julemat
 3. Legg ved instruksjoner om hva, hvordan og når vinnerne trekkes. Merk at det er egne regler for dette og at man blant annet ikke har lov til å oppfordre folk til å like og dele innlegget. Det kan derfor være lurt å bare oppfordre til at de kan kommentere for å vinne.
 4. Trekk vinner. For at det skal være helt tilfeldig så pleier vi å bruke Google sin generator hvor du legger inn antall svar og trekker et tilfeldig tall.

4. Enkel annonsering på Instagram

Annonsering høres kanskje vanskelig ut, men det kan faktisk være ganske enkelt. Bestem deg for et beløp du ønsker å bruke og test om dere får noen ekstra bookinger. Start for eksempel å teste med 100 kr. Pass på at du snevrer inn målgruppen til å være i nærheten av der du holder til slik at du ikke kaster bort penger unødig. Pass også på at du sender brukeren til en bookingside slik at de får kortest mulig vei til konvertering.

Du finner annonseverktøyet på Instagramprofilen deres. Du finner det under hovedprofilen og "Annonseverktøy".

5. Informer kundene dine om at de må huske å booke julebord

Promoter julebord til kundene som er i restauranten din. Hvis de er fornøyd med kvelden så er det stor sjans for at de gjerne kunne valgt dere til julebord. Her er noen måter å gjøre det på:

 • Heng opp en plakat inne på toalettet som promoterer booking av julebord
 • Legg de til i signaturen på alle eposter dere sender ut
 • Skriv det på betalingssiden i Favrit. Dette er mulig dersom dere lar gjestene deres betale med mobil
 • Pass på at servitørene nevner det for gjester dersom det passer seg
 • Skriv det på kritt-tavla i restauranten dersom dere har dette

Bonus for de mer viderekomne: Kjøp søkeord i Google

For å sikre at dere dukker først opp i Google når folk gjør research på julebord så er det lurt å kjøpe søkeord. Dette er litt mer komplisert enn annonser i sosiale medier, men for de som behersker Google Ads så er det bare å sette i gang. Her er litt gøyal statistikk dere kan leke dere med:

 • Folk starter å søke etter julebord i Google allerede siste uken i August / første uken i september så start tidlig med annonseringen.
 • De mest populære søkene i forbindelse med julebord og restauranter er: "julebord oslo" "julebord 2022" "julebord Bergen" "Julebord Stavanger" "Julebord Trondheim". Her er det bare å kjøpe riktige søkeord.
 • Regionen som søker aller mest etter julebord akkurat nå er Nord Trøndelag, Oppland, Buskerud og Oslo.

Og for å gjøre det enda bedre; lag en artikkel på nettsiden din som "angriper" de mest populære søkeordene, eksempelvis "julebord Oslo" slik at den over tid kan rangere i Google år etter år etter år.