Det viktigste vi har lært for effektiv uteservering

Table of contents
Contributors
Favrit
Sesongen for uteservering er i gang! Gjennom flere sesonger har vi jobbet tett med kunder og sett på data for å finne ut av hva som er "best practise" for mest mulig omsetning gjennom sesongen.

I en ideell verden så har man nok servitører på jobb og kan gi personlig service til alle gjester akkurat når de trenger det. Men i Norge skifter været fort og det er vanskelig å planlegge for riktig bemanning uten at man taper penger. Derfor er det ekstra viktig at man har fleksibilitet til å tilpasse seg slik at gjestene får det de ønsker og slik at dere ikke går glipp av én éneste bestilling.  Her er tipsene som gir dere full fleksibilitet og som danner grunnlaget for en god sesong:

1. QR-koder for selvbestilling

På uteserveringen kan det fort bli uoversiktlig og gjester kan glemmes bort. For å være sikker på at dere ikke går glipp av bestillinger så anbefaler vi at dere legger ut QR-koder slik at gjestene alltid har tilgang til mat og drikke. Dere kan enten ha QR-kode med åpen regning slik at man legger til bordet, eller den gamle "covid"-løsningen hvor man bestiller og betaler for hver gang.


2. Terminal med innebygd POS

Send servitørene ut med terminaler som både kan bestille og ta betalt ute hos gjestene. Dette gjør at dere enkelt kan pushe mer salg rundt på bordene til enhver tid.


3. Runners

Pass på at du har folk på jobb som kan løpe ut med bestillinger etterhvert som de kommer inn via QR-koder og gjennom servitørene.

Dersom disse tingene er på plass så skal dere være godt rustet for sommersesongen og vi krysser fingrene for strålende sol og fulle uteserveringer!

Hvis dere ønsker å bestille vanntette QR-koder eller ekstra terminaler med innebygd pos så ta kontakt med oss.