ordr bytter navn til Favrit

Du ser kanskje at vi har endret logo og farger? Dette er bare starten på noe veldig spennende
Det er på tide med en forandring
Vi har blitt mye mer enn bestilling og derfor lanserer vi et nytt navn som passer produktet og visjonen vår enda bedre.
Eventyret vårt startet fordi vi ville gjøre det enda enklere å gå ut å spise og drikke. Vi ville at folk skulle få mer tid til å kose seg og bruke mindre tid på unødvendig venting og kø. Løsningen ble vår helt unike digitale bestillingsløsning og navnet ble ordr.

Men, dette var bare begynnelsen. Vi fortsetter å utfordre det eksisterende slik at opplevelsen fremover blir enda bedre. Målet er at gjestene skal kose seg maksimalt, og servitørene får et effektivt system som lar de ytre bedre service.
Hva betyr dette for deg som Favrit kunde?
I første omgang så innebærer dette endring av farger og fonter. I tiden fremover vil du se en løsning som ikke bare er robust, men også magisk enkel å bruke.

En del av magien til Favrit ligger i fleksibiliteten - du har full kontroll over opplevelsen til ansatte og gjester. Med bestilling og betaling via QR-kode kan gjestene dine være i førersetet. Alternativt kan du gi personlig service, og la løsningen vår bistå når du er opptatt. Med Favrit kan du velge hva som passer deg og gjestene dine best.
Hva betyr dette for deg som Favrit gjest?
Det første du vil oppdage er nye farger og fonter når du bruker Favrit eller besøker våre nettsider. I tiden fremover blir vi stedet du finner alle dine favoritter, gamle som nye - så følg med fremover!
Som alt annet vi gjør så vil Ordr-til-Favrit rebrandingen skje gradvis, så følg med fremover.
Hvis du har noen marketing- eller presserelaterte spørsmål så er det bare å kontakt oss på marketing@favrit.com.
Made on
Tilda