BREWPUB

Lervig Local

Minimere kostnader og øke inntekter samtidig som man får en optimal craft beer opplevelse

Kommunikasjonen med Favrit, samt deres support- og utviklingsteam, gjør at man kan skreddersy selve opplevelsen. Dette er etter min mening det som gjør Favrit verdt å bruke. Siden det vi gjør er litt annerledes enn en typisk bar eller restaurant, trenger vi et effektivt, modulbasert system som lar oss skreddersy opplevelsen – jeg tror ikke noen andre vil kunne gi oss det.
— Piers Laverick, barsjef
Intro
Med stadig økende internasjonal anerkjennelse siden åpningen i 2003, er Lervig nå Norges største uavhengige småskala-bryggeri. Deres internasjonale team av øl-entusiaster sikrer en global tilnærming og filosofi til bryggingen, hvor hovedfokuset er på øl de selv elsker. Lervig Local henvendte seg til Favrit da de i 2020 åpnet en lokal pub i Stavanger. De trengte et system som lot dem følge retningslinjene under pandemien, samtidig som man ivaretok den interaktive kulturen for craft beer.

Bakgrunn
Lervig Local ble presentert for flere løsninger gjennom sitt vanlige POS (Point of Sale)-system som skulle hjelpe dem å overholde nye forskrifter, men barsjefen Piers Laverick likte måten Favrit sitt system var designet –"ryddig, smidig og enkelt å bestille fra." Det skilte seg også ut som det klart mest effektive systemet.

En stor del av opplevelsen med craft beer er samhandling med gjester – det å anbefale brygg, diskutere prosessen, få tilbakemelding osv. Laverick er en ivrig talsmann for bordservering, men vet at det ikke alltid er tid til å prate med hver enkelt gjest. I Favrit så han en løsning som ville la dem optimalisere driften, samtidig som man ivaretok interaksjon med gjester der det var viktig.

Resultater
Lervig Locals partnerskap med Favrit har overgått forventningene deres, og har blitt mer enn bare en nødvendighet for å følge covid-forskrifter.
Forbedret daglig innsikt med Favrit sitt dashbord
"Dashbordet er fantastisk – vi kan se gjennomsnittlig forbruk per gjest, antallet bestillinger per gjest, og kan få en idé om hvorfor folk besøker oss (kommer de bare innom for én øl, eller blir de sittende hele dagen). Kombinert med bookingsystemet vi bruker, gir dette oss virkelig en interessant oversikt over hvordan vi presterer på en daglig basis."
Besparelser av driftskostnader og økning av inntektene
"På de travle fredags- eller lørdagskveldene vi har hatt, ville jeg vært nødt til å ansette minst to servitører til per kveld, bare for å holde følge. Og nå som vi holder åpent ute, ville jeg trolig trengt totalt tre stykker. Det er en enorm kostnadsbesparelse"

Laverick tenker ikke på dette som å ha færre ansatte. De er uansett begrenset rent fysisk hvor mange ansatte de kan ha som jobber bak baren til enhver tid.

«Det er helt enkelt ikke plass til de jobbene i utgangspunktet – Favrit er så effektiv at når det kommer til kostnader for ansatte er systemet mer eller mindre uerstattelig"

Laverick tror at selv om de hadde ansatte for hver enkelt gjest, gjør Favrit det mulig for dem å tjene minst 10–25 % ekstra på toppen av hva de ville ha gjort om de hadde hatt puben full av ansatte.

"Kundene trenger ikke å reise seg, de trenger ikke å bestille fra noen – og fra de ansattes perspektiv trenger man bare sikre at ølen blir tappet og bestillingen levert. Selv om man skulle ha en ansatt per gjest ville det fortsatt ikke vært like raskt. Nivået av effektivitet som Favrit gir kan rett og slett ikke slås"
Målrettet salg basert på lagerbeholdning
Det at man kan omorganisere den digitale menyen slik man ønsker, gir de ansatte muligheten til å styre salgene bedre – hvis de ønsker å selge et spesifikt øl eller en spesiell type øl, kan de bare sette det på toppen av menyen, og det blir utsolgt.

Laverick har gitt et par av de ansatte ansvaret for Favrit. De kan redigere, flytte og legge til nye produkter. Dette gir dem mer ansvar, samtidig som han får redusert sin arbeidsmengde.

"Hvis de ansatte ser at en øl ikke er så populær vil de gjerne få solgt denne - så kan man heller få inn en annen og mer populær øl. Jeg kan kommer på jobb og spørre ´Hvorfor har vi solgt det ølet så raskt? Vi har jo hatt problemer med å få solgt det´ og de bare sier ´det lå langt nede i menyen, så vi flyttet det lenger opp og solgte alt på en kveld"
Optimalisert omsetning per bord
Slik Laverick ser det er målet for hver bordsetting i barer litt forskjellig fra restauranter. I en bar vil man ikke nødvendigvis få inn nye gjester på et bord, med mindre de har fått i seg litt for mye. Bartenderne ønsker å la gjestene beholde bordet, og at de kan drikke i ulikt tempo.

"Når alle er ferdige med å drikke samtidig tas det ofte en felles avgjørelse om å dra videre. Med Favrit kan gjestene bestille en ny øl med en gang man er tom - man trenger ikke vente på en servitør eller gå til baren for å bestille. Dette fører til at de blir lengre ved bordene og bestiller mer øl, noe som igjen betyr at de bruker mer.
Optimalisert samhandling med gjester
Lervig Local kom opp med et kreativt kompromiss for å overholde covid-forskrifter, samtidig som de fortsatt kunne samhandle med gjester. De la til et «tilkall en kelner»-alternativ på den digitale menyen som som lar gjester kontakte de ansatte hvis de sliter med å finne et øl, eller har noen andre spørsmål.

"Skandinaver er ikke alltid like interesserte i å prate med bartendere. De har ikke noe i mot det, men noen ganger vil folk bare trykke på noen knapper, og få ølen levert til bordet.
Samtidig har du folk som foretrekker bordservering. De ønsker anbefalinger og en mer craft beer opplevelse. Med Favrit kan vi gjøre begge deler. Når gjester ønsker anbefalinger kan vi gi dem det. Bestillingen fikser Favrit. Dette lar oss på en god måte håndtere flere bord"


Fremtiden med Favrit
Lervig vil fortsette å bruke Favrit også etter pandemien, sier Laverick

"Jeg kommer til å splitte skiftene i to deler: Én bartender for folk i baren, og én bartender som bare har ansvar for Favrit. I tillegg vil jeg ha en ansatt som vert. Så, fremfor å ha flere ansatte som springer til bordene hvert 5. minutt, trenger du egentlig bare én person – hvis Favrit tar seg av det meste av jobben – for å tilby gjesteopplevelsen og sørge for at folk får servert i baren. Favrit vil gjøre at vi sparer mye penger og holde inntektene gående, selv etter pandemien – effektiviteten det gir kan bare ikke overgås.

4.70
Gjennomsnittlig kundevurdering fra gjester
Favrit er helt genialt!
– Lervig Local gjest

Les mer og se hvilket alternativ som passer for din bedrift
Made on
Tilda